Antik Batik

Designer Gabriella Cortese is een echte globetrotter. Dit merk je gelijk als je de collectie van Antik Batik ziet. Het universum wat zij ontwerpt is kleurrijk en bohemian. De stuks dragen een soort ziel. De rijke expertise van ambachtslieden die zij tijdens haar reizen heeft ontmoet, komen in haar collecties terug. Winter en zomer. De stijlen varieren van boho tot romantisch of exotisch.

Boho chic

De stijl van Antik Batik kan je het best omschrijven als ‘boho chic’. Natuurlijke materialen, gecombineerd met borduursels en ander handwerk. Gemaakt voor de wereldreizigster. Een collectie die lijkt alsof alle herinneringen aan culturen die op reizen zijn voorbij gekomen zijn bewaard in accessoires. 

Duurzame ambacht

Tegenwoordig wordt er zoveel machinaal gemaakt en gaat de handwerk ambacht een beetje verloren. Heel zonde, want deze ambachten gaan al honderden of duizenden jaren mee en verdwijnen nu door de industrialisatie. Elk handgemaakt product is uniek. Dat is er juist mooi aan. Solidariteit met handwerkers in het buitenland, de support en elkaar helpen is ook van belang. Hand en mens maken het verschil, niet een machine. Ook dit is duurzaamheid.

Fabricage

Antik Batik onderhoudt een sterke band met meer dan 20 werkplaatsen over de hele wereld, waarvan ze met sommigen al sinds de opstart van het merk samenwerken. Hierdoor weten ze ook goed welke kwaliteit ze kunnen verwachten. Door een eerlijk loon te betalen zijn deze banden ook duurzaam in de toekomst. 4 Maanden per jaar is Gabriela in het buitenland aan het reizen om deze handwerklieden te ontmoeten. Inspiratie en ideeën op doen, maar ook luisteren naar wat ze kan doen om hun levensstandaard te verbeteren. 

Antik Batik laat zich prima combineren met

BA&SH

De stijl van dit merk kan je het best omschrijven als Paris-chique. Stijlvol, vrouwelijk met een vleugje ‘je-ne-sais-qoui’. Vrouwelijkheid wordt hier omarmd, maar de manier van kleden is heerlijk ongedwongen.

Chloe Stora

Stedelijk, tijdloos, een mix tussen mannelijk en vrouwelijk, vrij. De rode draad in de collecties zijn minimalisme en levendige prints, vaak geïnspireerd op Afrika.

Phisique du role

Een mix van verschillende stijlen en een focus op breisels. Een chaotische Italiaanse mix van stuks die makkelijk draagbaar zijn.