Chloe Stora

Stedelijk, tijdloos, assertief, duidelijk, vrij. De kleding van Chloe Stora wordt in haar Parijse studio ontworpen.

Een vrijheid aan combinaties

De rood draad in de collectie zijn de minimalstische lijnen en levendige prints. Fijn combineren onderling, met een oneindige vrijheid in stijl. Welke stijl je aanneemt is helemaal aan jou, en wilt ze niet teveel bepalen voor een ander. Het Chloe Stora type is dus geen gefixeerde stijl, maar komt spontaan tot stand, van persoon tot persoon, naargelang de stemming of het gewoon vallen op een bepaald kledingstuk. De mix die je zelf maakt, zegt wat over jou en draagt niet het merk uit.

Elk seizoen laat de designer wat van haar sterkte zien. De verassende mix van mooie snit en stoffen. Gestreepte popeline katoen, delicate prints, Afrikaanse patronen.. gecombineerd met een blazer in een mooie cut.

Hoe alles begon

Het merk is in 2008 opgestart en bestond toen alleen uit broeken. Eigenlijk is het begonnen omdat Chloe het niet kon vinden hoe ze zichzelf moest kleden. Ze wilde een assertieve, beetje mannelijke en unieke stijl. Ze is dan begonnen met het ontwerpen van broeken, omdat op dat moment, er veel merken waren die bovenstukken deden, en niet zoveel onderstukken. Gaandeweg kwamen er stuks bij, en zo groeide het merk organisch uit tot wat het nu is. 

Chloe vindt het heerlijk en is er trots op dat ze vrouwen mag kleden. Om deel uit te maken van hun dagelijks leven en hun bij te staan in hun emancipatie is een uitdaging die ze elk seizoen wilt aangaan. Wetende dat ze vrouwen kan raken met Chloe Stora stijl maakt haar erg blij.

Inspiratie vlak naast de deur

Inspiratie komt van een heleboel elementen, die altijd evolueren en veranderen. Ze gaat vaak naar België voor inspiratie. Er is daar design, mooie galerijen, de modeacademie van Antwerpen, architectuur die haar raakt.. er hangt een bepaalde esthetiek die haar aanspreekt.  

Ook kan inspiratie komen van een schilderij, een portret, zwart-wit foto. Maar ook van haar reizen. Zoals New York voor de energie die er heerst, Marrakech voor de kleuren en Parijs natuurlijk, voor zijn natuurlijke elegantie. 

Subtiele en rustige look

De kleuren van de kleding zijn vaak rustig. Ze houdt van iets subtielere (aard)kleuren. Ze is gek van alles wat natuurlijk is. De washing, mooie materialen zoals linnen, katoen en wol. Het is de klant die zelf bepaalt welke sterkte ze wilt geven aan haar outfit door het combineren van de stuks. Houd jij toch van een felle kleur erbij, dan kan je dit zelf zo stylen. Maar haar merk levert de rustige basis aan. Zoals gezegd, Chloe Stora staat synoniem staat aan totale vrijheid om te kiezen.

Chloe Stora laat zich prima combineren met

BA&SH

De stijl van dit merk kan je het best omschrijven als Paris-chique. Stijlvol, vrouwelijk met een vleugje ‘je-ne-sais-qoui’. Vrouwelijkheid wordt hier omarmd, maar de manier van kleden is heerlijk ongedwongen.

Liviana Conti

Ondanks dat dit merk Italiaans is, zal je geen poespas vinden. Alleen puur minimalisme. Liviana Conti is verfijnd en clean. Niets meer en niets minder.

Vince (NEW)

Amerikaans fashion label uit Los Angeles. Ingetogen luxe. Tijdloos.