Claris Virot (COMING SEPT)

Hoe het begon

Clarisse Virot brengt graag haar zomers door in Bali. Door de straatjes wandelen, over de stranden. Allemaal om mensen te ontmoeten en lokale ambachtsmannen te ontmoeten. Daar besloot ze op een dag om haar ideale tas te laten maken. Haar eerste tas was met felgeel python leer. De eerste avond dat ze deze zelf-ontworpen tas in handen kreeg, was een van haar vrienden gelijk onder de indruk van haar talent. En dacht over de vele mogelijkheden die python-huid bood. Deze vriend gaf haar de kans om een eigen bedrijf te starten, en een jaar later kwam de eerste collectie van haar nieuwe merk Claris Virot uit de Balinese werkplaatsen gerold. Onder deze items zat de ‘Charly’. Die nu het best verkochte model is van het merk.

Python leer

Wanneer het merk eerst werd gelanceerd in 2014, was de eerste collectie van Claris Virot volledig gemaakt uit python. Dit was omdat dit materiaal alleen maar werd gebruikt door luxe merken. Het idee was om het ‘alleenrecht’ voor python leer wat uit hun handen te nemen, en dit ook verkrijgbaar te maken voor de anderen. De prijs van een Claris Virot tas in python leer is toch een stuk lager, terwijl de kwaliteit van een tas hetzelfde is. Het voordeel van python is dat het op verschillende manieren bewerkt kan worden; geprint, effen, handgeverfd met natuurlijke pigmenten met felle kleuren. Enorm gevarieerd. Later werden ook mooie huiden zoals hagedis en krokodil aan de collectie toegevoegd. Net zoals suede en leer voor de details en de afwerking.

 

Variatie

Het merk doet elk seizoen z’n best om een zo groot mogelijke reeks huiden in de collecties te verwerken. Ook een breed kleurenpallet hoort daarbij. Natuurlijk wordt er ook gekeken naar de kleurtrends van het seizoen. Deze worden toegevoegd. En voor die mooi gekleurde leren items staat zij dan ook echt gekend. Haar tassen worden trouwens nog steeds gemaakt in Bali. Sinds de oprichting een paar jaar geleden wordt dit ook hoog in het vaandel gehouden. Haar producten wilt ze nog steeds alleen met lokale partners en werklieden maken die voor haar merk werken. Zo behoudt zij de controle over het productie proces. Van A tot Z.. van de huid tot aan de riem van de tas.

Voor iedereen

Het merk is voor elke dag, de hele dag. Van middag tot ‘s avonds. Ook luistert ze goed naar de wensen van de klanten. Het is een merk dat er vrolijk uit ziet met de kleurtjes, een merk dat trendy is, maar wel nog steeds betaalbaar. En kan concurreren met de designer tassen.

Ook staat er op deze items geen leeftijd. Het kan bij wijze van spreken een actieve 40-jarige vrouw zijn met een drukke baan die op zoek is naar een handige, comfortabele tas, die niet teveel weegt. Maar het kan ook zijn voor de moderne vrouw die niet perse een designer tas wilt, maar wel eentje van goede kwaliteit. Zelfs voor een 18-jarig meisje dat haar eerste leren tas wilt, die zowel trendy als tijdloos is. Maar ook haar oma zou zo’n tas mooi vinden. Het is klassiek, maar niet ouderwets. In andere worden zijn de items ‘effortlessly chic’ en voor voor iedereen.

Claris Virot (COMING SEPT) laat zich prima combineren met

Bea Mombaers for Serax

Belgisch design met een internationale uitstraling. High-end design handtassen. Duurzaam geproduceerd uit stevig buffelleer. Verfijnd en tijdloos minimalisme ontmoet hier hoogwaardige kwaliteit.

Suite 22

Mooie, zachte lamsleren broeken. Zowel in leer als in su├Ęde. In verschillende kleurtinten. En vooral met een heel comfortabele pasvorm.

Ulla Johnson (NEW)

Mooie kleuren, prachtige prints, opvallende kledingstukken. Volume, vrouwelijkheid en speelsheid. Tijdloos en super draagbaar. Mode die vrouwen krachtig doet voelen.