Denimist (NEW)

Denimist is een creatieve vrouwelijke collectief, geïnspireerd door denim en geïnitieerd door de vrouwen van het team bij Façon Jacmin. Denimist heeft als doel vrouwen samen te brengen om hun individuele kracht te uiten en hen de energie van collectief samenzijn te laten voelen. Het is een ode aan vrouwen, zelfliefde en zusterschap. En het wordt gedragen door het universele, rebelse en jeugdige karakter van denim – een stof die een lange geschiedenis heeft met gendergelijkheid en emancipatie.

Girl power 

Denimist wilt vrouwen kracht geven, hen aanmoedigen dingen te doen die ze nog nooit eerder hebben gedaan, via verschillende creatieve projecten. Het richt zich op verschillende thema's in lijn met onze waarden, zoals duurzaamheid, gendergelijkheid, mensenrechten of geestelijke gezondheid bijvoorbeeld. Net als het boek “The Sisterhood Of The Travelling Pants” van Ann Brashares - waarin 4 beste vriendinnen een plan bedenken om verbonden te blijven door een paar tweedehands jeans te delen – gelooft Denimist dat denim ieder kan samenbrengen en dat hun collectieve creativiteit kan leiden tot actie en geluk.

 

Nieuw project 

Afgelopen zomer is het 5-koppig volledig vrouwelijk team begonnen nadenken en brainstormen over dit gedurfde project. Op vrijdag 22 november 2019 hebben 70 vrouwen in FJ denim het nieuwe DENIMIST project tot leven gebracht. Net op tijd voor de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. 

Denimist (NEW) laat zich prima combineren met

Ancient Greek Sandals (NEW)

Deze sandalen worden met de hand gemaakt door lokale ambachtsmannen.

AVDW Antwerp

Exclusieve vesten uit Antwerpen

Vince (NEW)

Amerikaans fashion label uit Los Angeles. Ingetogen luxe. Tijdloos.