Phisique du role

Het concept

‘Misschien als ik de dochter van een dokter of van een geleerde was, dan zou mijn collectie heel anders zijn’, zegt de eigenaresse van Phisique Du Role. ‘Misschien meer minimaal, neutraal, strenger en binnen de lijntjes kleurend. Maar in plaats daarvan ben ik geboren in chaos, en zie ik mezelf als het typische ‘Made in Carpi’ product: mijn stad is een plaats waar al vanuit de historie breisels worden geproduceerd. Waar kinderen nog steeds worden opgevoed tussen de spinnewielen, stof knipsels, broderie en knopen. Phisique du role is het resultaat van deze achtergrond, historie en traditie. Tezamen met wat fantasie en waarom niet, een klein beetje gekheid.’  

De stijl

De breisels zijn gemaakt met wollen garens, gemixt met onverwachte jacquards. Zijde wordt geprint met liberty prints. Viscose wordt geverfd in mooie kleurrijke Marokkaanse kleuren.

Een explosieve cocktail, kleurrijk, maar ook met zwart. Zacht, maar gemengd met technishe neopreen stoffen. Wollig, maar gecombineerd met schapenleer. Shake dit allemaal door elkaar, en je krijgt een grote collectie van stuks die origineel zijn, maar ook makkelijk aan te trekken. Je kan het in laagjes dragen, verwisselbaar, en iets wat men kan combineren naargelang je humeur van de dag, en waarom niet, voor een speciale gelegenheid. En is dit niet belangrijk?

Eco vriendelijk

Er wordt speciaal aandacht gevestigd op een gebalanceerde kleur mix, en op het gebruik van waardevolle en eco vriendelijke stoffen. Het merk is duurzaam door het gebruik van geregenereerde wol, ecologische schapenhuid en ecologische bont.

 

Phisique du role laat zich prima combineren met

Chloe Stora

Stedelijk, tijdloos, een mix tussen mannelijk en vrouwelijk, vrij. De rode draad in de collecties zijn minimalisme en levendige prints, vaak geïnspireerd op Afrika.

Des Petits Hauts

Franse breisels met een poëtische en romantische touch. Warme kleuren, en leuke details. Het merk waar je de winter zeker mee door kan komen. Naast shirts, truien en vesten, hangen er ook hele leuke (bont)jassen van in de winkel.

Luisa Cerano

Elegante kleding, maar met een sportieve nonchalance. Kleding waarin je je een hele dag comfortabel kan voelen. Maar de luxe en elegantie blijven duidelijk aanwezig. Zeer draagbaar.